Botox

Bij Dokter Maartje wordt er uitsluitend behandeld met Botuline toxine van het merk Azzalure®

Botuline toxine, oftewel botox is een tijdelijke spierontspanner. Door een specifieke spier(groep) te behandelen kan een bepaalde beweging tijdelijk niet worden gemaakt. Op deze manier kan rimpelvorming of een bepaalde uitstraling worden voorkomen. Azzalure® kan zowel voor cosmetische- als medische doeleinden worden toegepast.

Indicaties

  • Cosmetisch: fronsrimpel, kraaienpootjes en voorhoofdslijnen, maar ook bunny lines (lijntjes op neus), gummy smile (zichtbaar tandvlees bij lachen), rokerslijntjes (verticale lijntjes op bovenlip), laagstaande wenkbrauwen en putjeskin kunnen worden behandeld met Azzalure®.
  • Medisch: migraine, tandenknarsen en overmatig zweten zijn medische indicaties voor Azzalure®.

Effect

Het effect van de behandeling na is na ongeveer 2 tot 7 dagen zichtbaar waarbij het optimale resultaat ongeveer twee weken na de behandeling te verwachten is. Afhankelijk van een aantal factoren is de botox na 3 tot 6 maanden weer uitgewerkt.

Botox frons

Het lijntjes (soms zijn het er 2) tussen je wenkbrauwen zorgt vaak voor een wat boze blik of verontruste, zorgelijke uitstraling. Een behandeling met botox maakt dat de spiertjes die deze lijntjes veroorzaken minder krachtig kunnen samenknijpen. Hierdoor verzacht de fronsrimpel en soms verdwijnt hij zelfs helemaal.

Botox kraaienpootjes

Kraaienpootjes zijn de kleine lijntjes naast de ogen die vooral zichtbaar zijn bij lachen. Soms zijn ze ook zonder dat je lacht zichtbaar of lopen ze ver door tot op de wangen. Na een behandeling met botox worden de lijntjes minder diep en minder lang: het oogt wat rustiger en geeft een open blik.

Botox gummysmile

Een gummysmile of een tandvleeslach wordt veroorzaakt door de spiertjes die je bovenlip omhoog trekken. Zij werken gewoon net iets te hard op het moment dat je lacht. 

Een gummysmile kan goed behandeld worden met botox. De spiertjes trekken na de behandeling iets minder krachtig waardoor de bovenlip minder hard omhoog getrokken wordt. 

Botox tegen overmatig zweten (hyperhidrosis)

Zweten kan worden verminderd met botox (botuline toxine). De botox wordt met kleine wordt kleine injecties in de huid gespoten op die plaatsen waar te veel zweet wordt gemaakt, bijvoorbeeld in de oksels.  De botox blokkeert de zenuw die zweetklieren aanstuurt, waardoor de klieren geen zweet meer kunnen produceren.

Omdat de injecties met botuline toxine gevoelig kunnen zijn gebruiken we voorafgaand aan de behandeling dan ook een verdovende crème die ongeveer 20 minuten moet intrekken. 

Na 4 tot 7 maanden is de botox weer uitgewerkt en komen de klachten van te veel zweten meestal weer terug. De behandeling kan dan zonder problemen opnieuw plaats vinden.

Botox bij tandenknarsen (bruxisme)

Bij bruxisme wordt tijdens de slaap een beweging van de kaakspieren gecombineerd met het knarsen van de tanden of met kaakklemmen. Dit geeft vaak pijn klachten in de ochtend maar geeft ook schade aan tanden en kiezen en een verbreding van de kaken. De kauwspier is de veroorzaker van dit probleem en is bij de meeste mensen die knarsen ook duidelijk vergroot. Dit tandenknarsen of kaakklemmen kan goed verholpen worden met botox.

Door een klein beetje botox te gebruiken wordt de spierspanning in de kauwspieren verlaagd. Het nachtelijk knarsen en klemmen zal afnemen en waardoor de spier weer wat kleiner zal worden. Bijkomend voordeel is dat de het gezicht een rustigere uitstraling krijgt door deze behandeling. De brede kaken worden smaller en het gezicht zal zijn originele ronde vorm weer terug krijgen . 

Botox bij migraine

Botox kan verlichting geven bij verschillende soorten hoofdpijn: spierspanningshoofdpijn, migraine en spierspanning gerelateerde nek- en schouderklachten. Door de fronsspier met botox te behandelen zien we bij veel mensen duidelijk vermindering van de klachten en soms zijn de klachten zelfs geheel weg.

Kleine hoeveelheden op de juiste plaats met behoud van mimiek en eigen karakter.

Kenmerken

  • Cosmetisch arts KNMG
  • BIG geregisteerd (59061623301)
  • Werkt uitsluitend met A-merk producten (Restylane/Azzalure/Tixel/Profhilo)