Boek afspraak

Tixel

De Tixel gebruikt een nieuw concept genaamd Thermo-Mechanische Ablatie. Dit houdt in dat een kopje (1 cm2) met kleine titanium pinnen heel kort tegen de huid aan wordt geschoten. Door middel van een korte contactduur met de huid worden er micro gaatjes in de huid gemaakt en wordt warmte diep in de huid gebracht. Door de kleine wondjes wordt een wondgenezingsproces op gang gebracht. De afgifte van hitte in de lederhuid zorgt voor collageen remodellering, die resulteert in een stevigere huid. Het resultaat van de Tixel is vergelijkbaar met die van een CO2 laser, maar met een minder lange down time en minder bijwerkingen. Omdat de Tixel de epidermis veel minder verwondt dan andere apparatuur is de hersteltijd rond de 4-6 dagen. Daarnaast is het risico op complicaties kleiner. Het voordeel van de Tixel is dat ook het gebied rond de ogen behandeld kan worden, omdat er niet met laserstraling maar met warmte gewerkt wordt.

Voor dat u deze behandeling kan ondergaan is een consult noodzakelijk.

Waar kan de Tixel behandeling nog meer voor worden gebruikt?

  • Vermindering fijne lijntjes
  • Vermindering rokers huid
  • Vermindering diepere lijnen
  • Versteviging van verslapte huid
  • Versteviging hangende oogleden
  • Vermindering van zonbeschadiging

Voor wie is de Tixel geschikt?

De Tixel is in principe voor iedereen geschikt die de huid wil verbeteren. Zo kunnen (Acne) littekens al op jongere leeftijd voorkomen en de Tixel is ook ideaal voor het aanpakken van de eerste fijne lijntjes die meestal rondom de ogen ontstaan na het 25ste levensjaar. U dient eerst op een consult te komen zodat de therapeute goed naar de huid kan kijken.

Wat zijn de toepassingen van Tixel?

De Tixel is er echt op gericht om de huid te verstrakken en fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Het fijne aan de Tixel is dat het apparaat toepasbaar is op verschillende zones waaronder het gezicht, de hals en het decolleté. De Tixel kan ook toegepast worden op het lichaam en daarbij kun je denken aan de armen, handen, benen en billen.

Wat gebeurt er voor de Tixel behandeling?

De therapeute neemt de geschiktheid voor de behandeling en eventuele risicofactoren door. De Tixel mag op nagenoeg alle huidtypen worden toegepast. Het is wel belangrijk om zowel 4 weken voor als 4 weken na de behandeling niet te zonnen. De therapeute zal voorafgaand aan de behandeling de huid reinigen alvorens van start te gaan met de behandeling.

Wat gebeurt er voor de Tixel behandeling?

De therapeute neemt de geschiktheid voor de behandeling en eventuele risicofactoren door. De Tixel mag op nagenoeg alle huidtypen worden toegepast. Het is wel belangrijk om zowel 4 weken voor als 4 weken na de behandeling niet te zonnen. De therapeute zal voorafgaand aan de behandeling de huid reinigen alvorens van start te gaan met de behandeling.

 

Wat gebeurt er tijdens de Tixel behandeling?

Nadat de Tixel kop op de huid is geplaatst, voelt de patiënt warme prikjes op de huid. Zo behandelen we het hele gebied zeer nauwkeurig. De behandeling zelf kan wel wat pijn geven maar deze pijn is goed verdraagbaar. Indien gewenst kun je voor de behandeling paracetamol gebruiken. Tijdens de behandeling kan de huid rood worden en er kan na de behandelingen wat zwelling plaats vinden. Een behandeling duurt ongeveer 20-30 minuten afhankelijk van de zone.

Wat gebeurt er na de Tixel behandeling?

De huid zal warmer, roder en wat gezwollen aanvoelen voor ongeveer 24 uur en dit behandelen we na met een verkoelende nabehandelingscrème. De hersteltijd is ongeveer 6-8 dagen waarbij de huid zonverbrand zal aanvoelen (strakke huid). Na 2-4 dagen kan de huid bruine, droge schilfering van minuscule stipjes vertonen. Deze stipjes zijn voor anderen nauwelijks zichtbaar maar kan een licht gebronsd uiterlijk geven. Blootstelling aan de zon moet vermeden worden voor ongeveer 3 maanden.

 

Wat is het resultaat van de Tixel behandeling?

Omdat de behandeling minder down time kent en anders werkt dan een laser kom je meerdere keren terug voordat je het resultaat bereikt. Na ongeveer 6 maanden zal de huid volledig zijn vernieuwd. Na ongeveer 6 maanden ziet u het volledige resultaat maar na een maand kunt al enig verschil ervaren. Poriën worden verfijnt en huid ziet en voelt gladder aan. Het proces van collageenvorming heeft tijd nodig. Ook daarna gaat de huid zelf verder met het aanmaken van collageen en elastine waardoor het effect doorwerkt. Uiteraard kan het verouderingsproces niet stop gezet worden en is het belangrijk om ieder half jaar een touch up behandeling in te plannen om het resultaat vast te houden.

 

Wat is het aantal Tixel behandelingen?

Het aantal behandelingen met de Tixel hangt af van het gewenste resultaat en de huidige staat van de huid. Gemiddeld zijn er 4 Tixel behandelingen nodig. Tussen elke behandeling zit ongeveer 4 weken. Het exacte behandelplan wordt tijdens de intake opgesteld.

Preventieve maatregelingen Tixel

Het is belangrijk om minimaal 4 weken voor en na de behandeling de zon te vermijden en dagelijks een SPF 30-50 te gebruiken. 

Kleine hoeveelheden op de juiste plaats met behoud van mimiek en eigen karakter.

Kenmerken

  • Cosmetisch arts KNMG
  • BIG geregisteerd (59061623301)
  • Werkt uitsluitend met A-merk producten (Restylane/Azzalure/Tixel/Profhilo)